חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ע"מ 1845/09

: | גרסת הדפסה
ע"מ
בית הדין הצבאי לערעורים יהודה והשומרון
1845-09
29.3.2009
בפני :
סא"ל צבי לקח

- נגד -
:
עבד אל גואד מוחמד אסמאעיל אבו לטיפה
עו"ד פואז שלודי
:
התביעה הצבאית
עו"ד סרן שלומי שניידר
החלטה

ערר זה עניינו החלטת בית משפט קמא להאריך את מעצרו של העורר ב-16 ימים.

יש לומר כי העורר נעצר ביום 16.03.09 ומאז הוא נתון בחקירת שירות הביטחון הכללי, והינו מנוע מפגש עם עורך דינו. עוד יש לומר כי הדיון בערר התקיים בהעדר העורר.

ב"כ העורר מיקד את עיקר טיעוניו בכך שהחלטת המעצר בעניינו של העורר הייתה החלטה אחידה ושבלונית, שניתנה באותו היום ביחס למספר עצורים. נטען כי הדבר מצביע על חשש כי עניינו של העורר לא נבדק בקפידה. עוד נטען כי על פי הלכת חמורי (ע"מ 05 / 1380 חמורי נ' התובע הצבאי [פדאור (לא פורסם) 05 (34) 508], לא היה מקום להאריך את מעצרו של העורר לתקופה שעלתה על 15 ימים.

ב"כ המשיבה ביקש לדחות את הערר וציין כי תקופת המעצר נקבעה בהתאם לצרכי החקירה ותוך התחשבות בהלכת חמורי.

עיינתי בדו"ח חסוי עדכני וכן בדוחו"ת הקודמים ובראיות נוספות שהצטברו עד כה בחקירה. החשדות המיוחסים לעורר הינם חמורים ומצדיקים את חקירתו בהיותו במעצר. החקירה מתקדמת בהתאם לתכנית החקירה, וניתן לומר שמאז מועד הדיון בערכאה הראשונה חלה התפתחות נוספת בחקירה.

אכן, החלטת בית משפט קמא נראית במתכונת אחידה ושבלונית בדומה למקרים אחרים שנדונו בפני בית המשפט באותו היום. אף שאין ספק בליבי כי בית משפט קמא בחן היטב את עניינו של העורר, שכן בקשת הרשויות להאריך את מעצרו של העורר ב-22 ימים נדחתה ונקבעה תקופה קצרה יותר, מן הראוי היה לנסח את הדברים באופן שאינו זהה לחלוטין להחלטות אחרות שניתנו באותו היום. גם אם נכון הדבר שמטבע הדברים לא ניתן לחשוף בהחלטה פרטים רבים מהחקירה, עדיין ראוי כי ייעשה מאמץ לנסח כל החלטה בנפרד.

יחד עם זאת, ולאחר שבחנתי את חומר הראיות ואת תכנית החקירה, שוכנעתי כי לא נפל פגם כלשהו בהחלטת בית משפט קמא, ואין היא סותרת את הלכת חמורי אליה התייחס הסניגור. במאמר מוסגר אציין כי בעניין חמורי עצמו סטה בית המשפט מהכלל שקבע ואישר את הארכת המעצר ל-20 ימים, דבר שלא נעשה בענייננו.

לפיכך הערר נדחה.

ניתנה היום, 29 במרץ 2009, ד' בניסן התשס"ט, בלשכה. מזכירות ביהמ"ש תעביר העתק החלטה זו לידי הצדדים.


שופט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>